Connect with us

WTF

Geram Bungkusan Dibuka & Diganti ‘Sampah’, Gadis Dakwa Kurier Tak Bertanggungjawab

Semalam, tular di media sosial tentang seorang gadis yang marah dengan tindakan pihak courier yang didakwanya tidak amanah.

Menurut Izzati, bungkusan yang dihantar olehnya telah dibuka sebelum beberapa isinya diambil dan ditukar dengan barang-barang lain.

Boyfriend aku positive covid, so aku decide untuk hantar makanan untuk dia sebab stok makanan dia dah habis. Tengok apa staff @jntexpressmy buat. Kau rembat makanan yang aku hantar & gantikan dengan sampah. Minta tolong korang rt biar semua tahu. pic.twitter.com/yoJF3u9o0L

Buat kerja tak bijak

Di dalam video tersebut, boleh dilihat luaran bungkusan yang diterima oleh teman lelakinya tidak sama seperti keadaan asal semasa ianya mula-mula dihantar oleh beliau.

Advertisement

Makanan itu penting sebab tengah kuarantin

Menurut Izzati lagi, beliau berasa sangat bengang kerana bungkusan itu mengandungi stok makanan berupa snek yang disediakan khas buat teman lelakinya yang dijangkiti COVID-19 dan kini sedang menjalani kuarantin di rumah.

Habis kotak kena tebuk

Report kepada SKMM

Sebagai langkah-langkah berjaga, terdapat netizen yang memberikan cadangan supaya Izzati membuat laporan kepada pihak SKMM mengenai insiden tersebut.

Sumber: Twitter @Schaza_Izzati

Continue Reading
Advertisement

Trending