Connect with us

Infozon

Gambarkan Laut Tercemar, Fakta Sedih & Realiti Cerita SpongeBob SquarePants

Sebuah cerita kartun mampu menceria hari-hari seseorang yang tertekan dengan kehidupan seharian mereka. Ramai yang salah sangka bahawa cerita kartun ini hanya sesuai untuk tontonan kanak-kanak, tetapi ia sebenarnya sesuai jadikan hiburan untuk pelbagai lapisan masyarakat.

Semua orang pasti kenal sangat familiar dengan cerita kartun SpongeBob SquarePant. Bukan sahaja menjadi kegemaran kanak-kanak, malah karakter dalam cerita tersebut turut digemari oleh orang dewasa.

Bunga kat permukaan laut tu sebenarnya tumpahan minyak!

Disebalik keceriaan yang ditonjolkan oleh karakter SpongeBob SquarePant dan rakan-rakannya, terdapat fakta yang tidak diketahui ramai disebalik idea dan setiap perincian yang dilakarkan didalam kartun ini.

Di Twitter, perkara ini hangat diperkatakan dan ramai yang tidak menyangkakan bahawa tempat-tempat dalam cerita ini semamangnya diadaptasi dari realiti sebenar.

Bikini Bottom terleka di Bikini Atoll, tempat test nuklear

Kenapa Pearl menjadi anak Mr.Krabs

Bangunan dari sampah sarap, rumah dari sisa terbuang

Luat yang tercemar, hidupan laut yang bermutasi!

Secara ringkasnya, kartun dan karakter Spongebob SquarePant ini menggambarkan sebuah hidupan yang tercemar akibat radiasi nuklear sehinggakan haiwan-haiwan ini bermutasi.

Advertisement

Sumber: Twitter.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending