Connect with us

WTF

Tak Endah PKP, Penduduk Mont Kiara Bebas Berjogging Cetus Kemarahan

Bermula 18 Mac 2020 yang lalu, kerajaan telah memutuskan bahawa Perintah Kawalan Pergerakan akan dilakukan bagi memutuskan rantaian wabak COVID-19. Oleh itu, orang ramai diminta untuk duduk di dalam rumah berkuaratin dan kurangkan pergerakan terutamanya ditempat-tempat awam.

Kerajaan dilihat komited dengan PKP yang dilaksanakan ini dan memastikan perintah ini dilaksanakan sebaik mungkin dengan dibawah pantauan badan beruniform seperti PDRM dan juga anggota tentera.

“Mont Kiara takde polis ke?”

Semenjak PKP ini dilaksanakan, segelintir rakyat Malaysia masih lagi ingkar dengan arahan yang telah berkuatkuasa. Lebih menyedihkan lagi, ramai yang beranggapan arahan berkuarantin ini merupakan salah satu peluang untuk mereka berhibur dan bercuti.

Disebabkan itu, pihak berkuasa terpaksa mengambil tindakan yang tegas terhadap mereka yang ingkar dengan PKP ini.

Namun begitu di laman Twitter, ramai juga dilihat mempertikaikan ‘kebebasan penduduk’ di Mont Kiara yang berjogging tanpa dikenakan sebarang tindakan dari pihak berkuasa sepanjang PKP ini dilaksanakan.

Advertisement

Perkara ini sememangnya tidak adil bagi rakyat Malaysia yang patuh dengan perintah yang diamanahkan oleh kerajaan.

“Hari2 kena bash pun tak sedar diri?”

Sudha pastinya, ruangan komen dipenuhi dengan kata-kata kecaman yang telah dilontarkan oleh pengguna laman Twitter. Ramai yang dilihat tidak berpuas hati kerana penduduk di Mont Kiara ini, yang seakan-akan tidak endah dengan arahan kerajaan dan bebas bergerak di luar rumah.

“Betul, orang sini semua poyo…”

Jongging siap bawa anak keluar lagi…

“Sikap angkuh & pentingkan diri sendiri…”

Memang ada polis selau buat rondaan

“Balik negara masing2 kalau tak nak ikut undang2!”

Segenap lapisan masyarakat diseru untuk sentiasa mendengar arahan dan juga saranan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan demi keselamatan sejagat

Sumber: Twitter.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending