Connect with us

WOW

Elak Kebosanan Dalam Pusat Kuarantin, Frontliner Ajak Pesakit Joget Lagu Hindustan

Menjadi antara pesakit suspek Covid-19 bukanlah sesuatu yang menggembirakan, terpaksa berkurung di pusat kuarantin dan tidak dibenarkan menerima lawatan daripada keluarga atau rakan, membuatkan mungkin ramai yang kebosanan.

Dipercayai berlaku di Singapura, baru-baru ini tular sebuah video di Twitter memaparkan beberapa petugas barisan hadapan cuba menggembirakan hati pesakit dengan mengajak kesemua mereka menari bersama.

Frontliner ajak pesakit joget

Berlatar belakangkan lagu Hindustan, dapat diperhatikan menerusi video yang dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter, Lisa Zelang yang juga seorang petugas kesihatan, terhibur melihat aksi tersebut.

https://twitter.com/lisazelang/status/1268948482515075072

Dilihat, seorang petugas menjadi ketua tarian manakala para pesakit dan petugas yang lain turut mengikuti rentak tari yang diajar. Nampak meriah betul suasana di pusat kuarantin berkenaan.

Advertisement

Dr Noor Hisham pun terhibur

Tweet tersebut mendapat pelbagai reaksi, malah Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Dr Noor Hisham juga turut meninggalkan komen di video itu.

Alahai comelnya frontliner

Tweet tersebut telah mendapat sebanyak 15.8 ribu retweet dan 19.7 ribu tanda suka, rata-ratanya terhibur melihat gelagat para petugas hadapan berjoget bersama pesakit.

Keep it up!

Seronok sikit duduk dalam pusat kuarantin

Memang sporting habis frontliner dan semua pesakit, kalau macam ni mungkin kurang la sikit kes pesakit lari dari pusat kuarantin sebab enjoy pagi-pagi boleh joget Hindustan.

Sumber : Lisazelang

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending