Connect with us

WOW

Dikatakan Lapar Perhatian, Syed Saddiq Dikecam Makan Bekal Di Parlimen

Beberapa keping gambar Ahli Parlimen Muar, YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sedang makan bekalannya dalam Dewan Rakyat ketika prosiding sedang berjalan telah meraih perhatian para pengguna media sosial.

Gambar-gambar yang tersebar di media sosial pada hari ini memaparkan, Syed Saddiq dengan santai mengunyah bekalan makanan  sambil menaip di komputernya di tempat duduknya.

“Lapat atau lapar perhatian?”

Sudah tentunya, tindakan YB muda ini meraih kecaman yang tidak berpuas hati dengan perlakuannya berkenaan. Bahkan, ada yang mempersoalankan adakah tindakannya itu tidak melanggar undang-undang di dalam Dewan Rakyat.

Tolonglah bersangka baik!

Tindakan individu berkenaan mengecam tindakan YB Syed Saddiq telah mencetuskan pelbagai pandangan dalam kalangan pengguna Twitter.

Kebanyakan mereka berhadap individu berkenaan memahami situasi yang melanda Syed Saddiq kerana agak sibuk menguruskan permasalahan banjir di Muar.

Advertisement

“Sembang macam tak pernah makan dalam kelas…”

Makan je pun, besar sangat ke salah dia?

Kebanyakan pengguna media sosial mengambil kesempatan untuk menjelaskan situasi yang dihadapi Syed Saddiq. YB berkenaan mungkin tidak sempat untuk menjamah makanan kerana padat dengan pelbagai tugasan.

Sumber: Twitter.

 

 

 

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement

Trending