Connect with us

WOW

‘Claim’ Cuma Bergurau, Netizen Indonesia Tak Sangka Les’Copaque Buat Episod Fizi Minta Maaf

Kecoh diperkatakan kontroversi watak Fizi dalam episod berjudul Syahdunya Syawal yang disiarkan pada Hari Raya pertama di saluran MNCTV, Indonesia, hingga mencetuskan perbalahan di laman sosial.

Ia berpunca daripada dialog yang dilontarkan oleh watak Fizi yang menyentuh persoalan di mana syurga untuk anak yatim, menjadi pertikaian netizen sehingga pihak Indonesia menggesa produksi Les’ Copaque membuat permohonan maaf.

Fizi betul2 minta maaf

Hari ini, produksi Les’ Copaque, telah pun mengeluarkan episod permohonan maaf daripada watak Fizi, berkenaan dialog yang disifatkan telah menyinggung perasaan anak yatim piatu.

Baru 6 jam 1.4 juta tontonan

Setakat ini, episod permohonan maaf Fizi itu telah mendapat lebih 1.4 juta tontonan di Youtube dalam jangka masa kurang daripada 24 jam.

Advertisement

Ramai yang sebak

Meskipun hanyalah watak animasi, namun sedutan permohonan maaf daripada Fizi telah membuatkan ramai netizen turut berasa sebak.

Nak menangis jugak!

Kami cuma bercanda

Namun, menerusi komen netizen Indonesia pula, tindakan mereka mengecam Fizi adalah bertujuan untuk bergurau sahaja dan bukanlah kerana mereka membenci karakter tersebut.

Merasa bersalah pada Fizi

Ada meme yang tidak lucu

Sebenarnya, Les’ Copaque bertindak profesional menangani isu ini. Meskipun, watak Fizi wujud di dalam dunia realiti, justeru permohonan maaf itu juga boleh dijadikan pengajaran buat kanak-kanak yang menonton.

Sumber : Les’ Copaque Production

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending