Connect with us

Cute

Cikgu Sains Gigih Rekod Video Mengajar, Suami Pasrah Jadi Penyangkut Skrip

Disebabkan kebanyakan pelajar kurang faham pengajaran sesuatu subjek daripada buku teks, ramai guru yang mengambil inisiatif memudahkan kefahaman anak murid seperti membuat video ringkas.

Siapa sangka, di sebalik video pengajaran yang lengkap dan menarik terdapat pelbagai aksi belakang tabir yang mencuit hati terjadi dalam proses penghasilan sebuah bahan mengajar di rumah.

Menerusi satu video yang tular di aplikasi TikTok, seorang cikgu bernama Yayang Julita sedang membaca teks sebagai persediaan video mengajarnya.

Suami jadi penyangkut skrip

Namun, apa yang menjadi perhatian adalah kelibat suaminya yang kelihatan pasrah terpaksa merakam perlakuan isteri serta bertindak sebagai ‘penyangkut’ bagi skrip pembelajaran isterinya.

https://www.tiktok.com/@yayangjulitaaa/video/6936188623876377858?referer_url=https%3A%2F%2Fviralnewsupdates.com%2F&referer_video_id=6936188623876377858

Advertisement

Difahamkan lagi, Yayang merupakan seorang guru subjek Sains cuba menjelaskan tentang komposisi udara menerusi video yang dirakam tersebut.

Berkat kesabaran suaminya, video berkenaan berjaya dihasilkan dengan cantik dengan latar belakang yang menarik serta bersesuaian dengan tajuk yang diajar.

https://www.tiktok.com/@yayangjulitaaa/video/6936396743957384450?referer_url=https%3A%2F%2Fviralnewsupdates.com%2F&referer_video_id=6936396743957384450

Nampak suami macam tertekan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberikan reaksi lucu terhadap perkongsiannya tersebut. Selain itu, mereka turut berseloroh bahawa si suami nampak seperti tertekan dengan muka yang berkerut.

Bagaimanapun, dia sanggup membantu isteri tercinta sedaya upaya yang mungkin.

Advertisement

Definisi cinta sejati

Untung sayang bini

Comel je tengok telatah kedua suami isteri ini! Moga jodoh mereka berkekalan hingga ke akhirat kelak. Amin.

Sumber: TikTok Yayang Julita

 

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement

Trending