Connect with us

Inspirasi

Buta Tapi Celik Quran, Bakal Sertai Pertandingan Tilawah Adik Ini Minta Doa Orang Ramai

Terdahulu seorang qari cacat penglihatan, Muhammad Qayyim Nizar Sarimi, dari Kelantan telah dinobatkan sebagai johan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan 1441H/ 2020M.

Baru-baru ini seorang lagi qari menjadi perhatian netizen, qari yang dimaksudkan adalah kanak-kanak lelaki bernama Adib, yang juga mempunyai masalah penglihatan.

Tolong doakan Adib yer

Kisah qari cilik ini mula tular, selepas ibunya, Ilyana Mohd Ali memuat naik satu hantaran meminta orang ramai untuk mendoakan Adib berjaya dalam pertandingan Tilawah Al-Quran yang akan disertainya.

Lagi beberapa hari pergi Hatyai

Menerusi entri ibu qari cilik ini, anaknya dalam beberapa hari sahaja lagi bakal pergi ke Hatyai untuk menyertai pertandingan Tilawah Al-Quran.

Semoga Adib berjaya!

Posting ibunya kini tular di Facebook, rata-rata netizen meluahkan rasa terharu dan berharap agar adik Adib dapat melakukan yang terbaik dalam pertandingan tersebut.

Harap dipermudahkan urusan adik

Semoga selamat pergi dan pulang dari Hatyai nanti

Justeru, kekurangan fizikal yang selama ini dianggap sebagai satu kelemahan, sebaliknya ia adalah pendorong yang menjadikan seseorang itu lebih istimewa berbanding insan lain.

Sumber : Viral Perak

Continue Reading
Advertisement

Trending