Connect with us

Infozon

Budak Lelaki Kedinginan & Kelaparan, Undang Simpati Ramai Yang Melihat

Bercakap mengenai perjalanan hidup, kita pasti tidak mampu mempertikaikan apa yang telah ditentukan. Malah, kita disarankan untuk berusaha dan tawakal untuk mengubah nasib dan jalan hidup agar jadi lebih baik.

Namun, paling menyedihkan apabila kanak-kanak dan juga anak kecil turut terpalit mengadapi waktu yang sukar dan detik yang mencabar dalam hidup mereka. Turut meruntun jiwa apabila mereka ini kuat menghadapi rintangan hidup, malah tidak pernah merungut dengan kepayahan hidup yang terpaksa dihadapi oleh anak-anak kecil ini.

“Tidak semua anak lahir beruntung”

Dua keping gambar seorang budak lelaki telah tersebar meluas di Facebook dan rata-rata yang melihatnya pasti akan rasa terkesan. Gambar budak lelaki itu telah terlihatkan seorang kanak-kanak sedang terduduk dan dipercayai dalam keadaan kesejukan kerana dibasahi oleh air hujan.

Peluk tubuh, sambil pegang tabung!

Turut dilihat, kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan kesejukan sambil memeluk tabungnya dibadan. Berkemungkinan, budak lelaki berkenaan dalam perjalanan pulang ke rumah setelah seharian mencari “makan”.

Kejadian ini dikatakan telah berlaku di Indonesia dan kebanyakannya sangat bersimpati dengan nasib yang menimpa budak lelaki ini.

Lokasi sebetulnya juga, masih tidak dikenal pasti dan jika sudah mendapat kepastian, ramai yang ingin memberikan sumbangan dan menghulurkan bantuan untuk budak lelaki tersebut.

Semoga, kanak-kanak tersebut dapat membesar dengan jayanya agar dapat mengubah hidup dia dan keluarganya.

Sumber: Layar Android.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending