Connect with us

WOW

Bersenjatakan Batu, Semangat Juang Wanita Palestin Inilah Yang Digeruni Israel

Semakin hari banyak kita dengar mengenai kisah penindasan yang berlaku terhadap saudara kita di Gaza, rejim Zionis bagaikan masih tidak puas lagi melihat darah rakyat Gaza yang terbunuh.

Serangan yang dilakukan Zionis tidak mengira siapa, setiap jasad yang ada di bumi Gaza adalah musuh bagi mereka, baik kaum wanita mahupun kanak-kanak.

Bersenjatakan batu…

Di Gaza, mereka semua adalah pejuang tidak kira kaum lelaki mahupun wanita malah kanak-kanak, semua bangkit menentang kekejaman rejim Zionis walaupun ketika itu hanya seketul batu menjadi senjata.

Kaum wanita disana tidak seperti kita disini, masa mereka dihabiskan untuk melindungi diri dan keluarga mereka. Walaupun, kaum wanita digelar sebagai insan yang lemah, namun tidak bagi wanita Gaza.

Keberanian yang digeruni Israel

Buktiknya, lihat paparan foto-foto wanita Gaza ini, sedikit pun tiada riak takut di wajah mereka. Berbekalkan keberanian yang ada, kaum ibu disana maju bersama menentang Zionis.

Bertempur tanpa senjata, tetapi semangat yang ada pada rakyat Gaza ini yang mendatangkan kegerunan kepada Israel sehingga sanggup mereka bertindak dayus mencederakan kanak-kanak dan juga wanita yang tidak berdosa.

Sumber : Masjid Al Azhar Timika

Continue Reading
Advertisement

Trending