Connect with us

Infozon

Bapa Khabib Nurmagomedov Meninggal Dunia Disebabkan Komplikasi Covid-19

Sebelum ini, peninju UFC terkenal dunia,  Khabib Nurmagomedov telah memaklumkan bahawa bapa dan juga jurulatihnya telah disahkan positif Covid-19 dan sedang dirawat di hospital berikutan berada dalam keadaan kritikal.

Bapa Khabib meninggal dunia

Namun begitu, sebentar tadi laporan daripada mirror.uk telah memaklumkan bahawa Abdulmanap Nurmagomedov, 57 telah meninggal dunia di hospital Moscow kerana komplikasi berpunca dari jangkitan Covid-19.

Abdulmanap yang sebelum ini mempunyai sejarah penyakit jantung telah didiagnosis dengan Covid-19 sehingga dia mengalami keadaan yang agak kritikal dan berada dalam situasi koma.

Dalam mirror.uk itu lagi, pada awalnya kesihatan Abdulmanap  dilihat bertambah baik dan dia telah pun terjaga daripada koma . Tetapi keadaannya kembali merosot sehingga perlu diterbangkan ke sebuah hospital tentera di ibu negara Rusia, Moscow.

Abdulmanap kemudian mengalami serangan jantung dan memerlukan pembedahan pintasan sebelum dimasukkan ke dalam koma untuk kali kedua.

Advertisement

Pemimpin Republik Chechen dan rakan keluarga Ramzan Kadyrov mengesahkan pada hari Jumaat bahawa Abdulmanap Nurmagomedov telah meninggal dunia.

Sumber: Khabib_Nurmagomedov, Mirror.uk

Continue Reading
Advertisement

Trending