Connect with us

Cute

Banjir Melanda Di Muar, Oyen ‘Tong Merah’ Antara Mangsa Yang Terjejas!

Ekoran banjir kilat dan hujan berterusan, penduduk-penduduk dikawasan daerah Muar dan Tangkak di Johor dinaiki air serta terpaksa berpindah ke pusat pemindahan mangsa banjir yang telah dibuka.

Penduduk berada di kawasan rendah berisiko tinggi dinaiki air yang terpaksa bersiap sedia dengan bencana berkenaan. Pelbagai gambar di sekitar daerah berkenaan turut dimuat naik di media sosail dan mendapat perhatian seluruh warga Malaysia.

Oyen dalam baldi merah raih simpati ramai!

Di Twittter, seekor kucing Oyen dilihat duduk dalam tong yang berwarna merah meraih ‘simpati’ orang ramai apabila haiwan berkenaan juga turut terkesan dengan banjir yang melanda.

Aksi comel kucing Oyen berkenaan telah berjaya meraih perhatian pengguan Twitter dan bersimpati dengan nasib yang menimpanya serta seluruh penduduk yang terjejas.

Time nilah nak belajar berenang…”

Di ruangan komen, ramai yang dilihat berseloroh dengan situasi yang dihadapi oleh kucing comel tersebut. Tidak ketinggalan ada juga yang memuji Oyen itu kelihatan comel kerana hanya duduk diam di dalam tong berkenaan disamping pemiliknya.

Advertisement

Syed Saddiq! Oyen perlukan bantuan…

“Tahu takut nak gerak!”

“Semoga oyen dan semua orang selamat…”

Semoga mangsa yang terjejas dengan banjir ini selamat dan keadaan kembali pulih seperti sedia kala.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending