Connect with us

Cute

Anjing Setia Hantar Kanak-kanak Naik Bas Setiap Hari

Anjing merupakan seekor haiwan yang terkenal dengan sikap setia dan kepintaran mereka. Keupayaan dalam mempelajari kemahiran baru telah menyebabkan ramai yang ingin memelihara haiwan tersebut.

Sebelum ini, banyak yang kita dengar tentang kisah anjing yang setia menunggu tuannya pulang dan pada kali ini ia menceritakan tentang seekor anjing pintar yang menghantar kanak-kanak menaiki bas.

Jadi rutin harian hantar menaiki bas

Seorang pengguna Facebook iaitu Becky Lynn telah berkongsi sebuah video berdurasi 15 saat mengenai anjing peliharaannya.

Dalam video tersebut, anjing yang dikenali sebagai Gordon akan setia menghantar anak-anak perempuannya menaiki bas pada setiap pagi untuk ke sekolah.

 

Ternyata anjing tersebut sangat cerdik kerana ia akan memastikan kanak-kanak perempuan terbabit  menaiki bas dengan selamat.

Haiwan itu juga tidak akan berganjak sedikit pun dari tempatnya sehinggalah bas sekolah mereka bergerak dan kemudian barulah ia masuk semula ke dalam rumah.

Terbukti anjing tersebut merupakan haiwan yang bertanggungjawab kerana bersikap melindungi kanak-kanak terbabit daripada sebarang bahaya.

Sumber: Becky Lynn

Continue Reading
Advertisement

Trending