Connect with us

WOW

Anjing Berpura2 Mati Sebelum Gigit Lelaki Didakwa Cuba Culik Budak Perempuan

Bagi pencinta haiwan terutamanya anjing, ia akan dibela dan dilatih untuk manfaat pada masa hadapan sekiranya terjadi sesuatu perkara yang tidak diingini.

Seorang pengguna Twitter @Toon Seri Antraxxxx berkongsi sebuah video berdurasi 50 saat dimana memaparkan seorang lelaki bersenjata cuba menculik kanak-kanak perempuan namun dihalang oleh seekor anjing.

Dia menulis di Twitternya “Seekor anjing berpura-pura mati apabila penceroboh menghala senjata kepadanya dan menghalang kanak-kanak perempuan daripada diculik. Kejadian berlaku di Vietnam,” tulisnya.

Posting itu meraih sebanyak 3,600 tanda suka dan diulang kicau 4,5oo kali serta pelbagai dimana hampir semua warganet menyangkal kenyataan yang ditulis oleh pengguna tersebut.

Advertisement

Rata-rata berpendapat bahawa video tersebut bukan satu kejadian penculikan namun latihan yang dilakukan oleh pemilik anjing tersebut.

Ini video latihan

Anjing pun pandai berlakon, tak kayu macam artis!

Kalau aku budak tu, aku tembak laki tu sampai mati!

Kesahihan video sama ada kejadian ini benar-benar berlaku atau tidak masih belum diketahui namun kepada ibu bapa, jadikan ini sebagai satu pengajaran dan jangan biarkan anak anda keseorangan.

Sumber: Twitter

Continue Reading
Advertisement

Trending