Connect with us

WOW

Ahli Kimia Dedah Rahsia Disebalik Keenakan Kari ‘Style’ Sugu Pavithra

Rakyat Malaysia dilihat begitu tertawan dengan sikap merendah diri dan kesederhanaan yang ditonjolkan oleh pasangan Youtuber tempatan, Sugu Pavithra. Maka, tidak hairanlah jika pasangan ini mampu meraih populariti dalam kalangan rakyat Malaysia untuk melayari saluran YouTube mereka.

Bukan sekadar menyokong suka-suka, malah setiap resepi yang dikongsikan oleh Sugu Pavithra ini turut dicuba oleh kebanyakan penontonnya. Ramai yang mengakui bahawa resepi yang dikongsikan Sugu Pavithra sangat ‘menjadi’ dan sangat mudah untuk diikuti.

“Kaedah memasak menggunakan tomato…”

Salah seorang ahli kimia menggunakan kepakarannya untuk berkongsikan dan ‘mendedahkan’ rahsia disebalik kesedapan kari style Sugu Pavithra menerusi akaun Twitternya.

Rahsia ini selongkar oleh beliau setelah melakukan pemerhatian ke atas video dan mencuba resepi kari style Sugu Pavithra.

Hanya guna bahan2 yang tinggi dengan glumat!

Biasanya masak kari dengan style sendiri…

Tapi bila guna style Sugu Pavithra…

 

Advertisement

 

Sungguh menyelerakan hasilnya!

 

Satu lagi ilmu baru yang dikongsikan oleh beliau! Semoga perkara ini memberi manfaat kepada semua orang dan terutamanya para suri rumah yang gigih memasak dengan ikhlas untuk keluarga mereka.

Sumber: Twitter.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending